Programma

Programma 2024

Aankomende concerten

In het kader International Jazzday op dinsdag 30 april is er een uniek concert bij Ellister Van Der Molen! Intiem, melodieus spelen en tóch keihard swingen. Slechts drie man dus interactie gaat snel en spontaan. Bandleider Ellister wisselt de flugelhorn, met zijn mooie donkere klank af met de krachtiger klinkende trompet. Soms speelt ze met demper, wat het geluid een mysterieus Miles Davis-achtig effect geeft.
Gitaarmagiër Gijs Idema en bassist Jos Machtel staan bij musici wereldwijd in hoog aanzien. Zeldzaam smaakvol!

 

 

Ook staat er een bijzondere samenwerking met Theater Ludens op de agenda, op vrijdag 14 en vrijdag 21 juni is er een programma.

Vrijdag 14 juni: ALEXANDER BEETS & KUNGFU JAZZ ORCHESTRA FT. TOM VAN DER ZAAL

Jazzclub Voorburg en Theater Ludens presenteren: Alexander Beets & Kungfu Jazz Orchestra ft. Tom van der Zaal

Op vrijdag 14 juni om 20:30 uur komen jazzmuziek, fusion en soul samen in een concert gepresenteerd door Jazzclub Voorburg in samenwerking met Theater Ludens.

Speciale gast van de avond is niemand minder dan het Kungfu Jazz Orchestra onder leiding van Alexander Beets, samen met Tom van der Zaal. De muziek die ten gehore wordt gebracht, omvat een rijke mix van fusion (David Sanborn, George Benson), soul en jazz, met opvallende vocale bijdragen van vocalist Baer Traa en eigen composities. De line-up bestaat uit een verzameling van ervaren musici en veelbelovend lokaal talent, met Alexander Beets op tenorsaxofoon, Tom van der Zaal op altsaxofoon, Marius Beets op bas, Will Maas op toetsen en Sven Rozier op drums.

Alexander Beets treedt al meer dan 25 jaar op als internationaal gerenommeerd jazzartiest. Hij begon zijn carrière met zijn broers Marius en Peter in de band Beets Brothers, en de laatste 15 jaar wordt hij vaak gevraagd als gastartiest bij talloze bands over de hele wereld. Tijdens dit concert presenteert hij zijn nieuwste electric band: Kungfu Jazz Orchestra.

Wie tenorsaxofonist Alexander Beets langer kent weet dat hij naast swingende hard-bop ook moeiteloos de overstap kan maken naar funky grooves en soulvolle ballades. Naast eigen werk van het album ‘Kung Fu Jazz Orchestra’ en stukken van Tom worden ook classics gespeeld van David Sanborn, Dave Koz, Groover Washinton Jr, Koh Mr Saxman, Stevie Wonder en Maceo Parker.

Datum: Vrijdag 14 juni 

Tijd: 20:30 uur 

Locatie: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, Voorburg 

Vrijdag 21 juni: Ellister van der Molen's Veluwesuite

Op vrijdag 21 juni om 20:30 uur organiseren Jazzclub Voorburg en Theater Ludens een avondvullend programma in Theater Ludens. Het concert zal worden gespeeld door Ellister van der Molen.

Terwijl de voetballiefhebbers elders hun aandacht richten op het veld, bieden Jazzclub Voorburg en Theater Liedens degenen die liever genieten van mooie muziek een perfect alternatief. Dit concert is een uitgelezen kans om ondergedompeld te worden in de meeslepende tonen van de Veluwesuite, uitgevoerd door een van de meest vooraanstaande muzikanten van Nederland.

De Veluwesuite, gecomponeerd door Ellister Van Der Molen, is een meesterwerk dat de schoonheid van de Veluwe tot leven brengt door middel van muziek. Met haar unieke mix van jazz, klassiek en folk creëert Van Der Molen een sfeer die zowel hartverwarmend als inspirerend is.

Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. 

De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen.

Ellister van der Molen werd op tienjarige leeftijd aangenomen op het conservatorium op voorwaarde dat ze geen jazz meer zou spelen. Nu, als internationaal opererend jazztrompettiste is het klassieke repertoire nog altijd een bron van inspiratie en de vriendschappen van toen bestaan nog steeds.

De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen. Gitaarmagieër Gijs Idema zorgt niet alleen voor de mooie sounds achter de melodieën en improvisaties, zijn spel vormt een wereld op zich.

Bezetting:

Ellister van der Molen – flugelhorn en trompet

Lucas Santana – klarinet

Remko Edelaar (NedPho) – fagot

Tom van Lent (Residentieorkest) – cello

Marijn van de Ven – contrabas

Gijs Idema – gitaar

Datum: Vrijdag 21 juni 

Tijd: 20:30 uur 

Locatie: Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95, Voorburg 

Afgelopen concerten

Zondag 15 oktober 2023 | Kinderconcert ‘’Jazz for Kids’’ |11:00 – 12:00 | Hoeve Essesteijn

Op zondag 15 oktober is er een interactief concert speciaal voor kinderen! Onder leiding van Rolf Delfos wordt er samen muziek gemaakt, naar muziek geluisterd en geimproviseerd. 

Locatie: Hoeve Essesteijn
Adres Essepad 6, Voorburg

Kinderen zijn gratis, papa’s mama’s en opa’s en oma’s moeten toegang betalen.

Zondag 5 november 2023 | Vonnie’s Night | 15:30 – 17:30 | Wijkcentrum Agora

Tijdens dit speciale thema-concert vieren we Indische en tradities met een uniek concert, waarin verschillende jazzstromingen en kunstuitingen de vrije hand krijgen. Het concert vindt plaats in een betoverend en versierd wijkcentrum Agora in Voorburg.

Voor dit concert is er door diverse generaties Indische artiesten gevraagd om vorm te geven aan een unieke voorstelling, waarin jazz, en spokenword elkaar afwisselen en versterken. In een middag zetten diverse ‘verhalen-vertellers’ het thema ‘Indische tradities’ centraal. Er wordt gekeken en geluisterd naar de impact van Indische gebruiken met betrekking tot (jazz)muziek, en de sporen van deze tradities in onze huidige maatschappij. 

Tijdens deze middag vieren we Indische tradities met jazzmuziek, mooie verhalen, hapjes en de bingo! Met een top line-up met: Nancy Koymans, Richard Pattiselanno, Brigitte Soffner, Ron ‘Parelvet’ Smith, Bas Toscani, Rolf Delfs, Rico de Jeer, Sven Rozier en presenteert Stéphanie Teekens haar boek ”Mama, waarom zijn wij Indo’s?

Zaterdag 2 december 2023 | Women of the Blues | 15:30 – 17:30 | Galerie ArtiBrak - Herenstraat 76

Trompettiste Ellister van der Molen (Den Haag, 1977) wordt door jazzcritici- en collega’s hoog aangeslagen, omdat ze het idioom van de be-bop zo goed beheerst, maar ook haar weg vindt in hard top en modale jazz. Dat bleek wel met haar project Ascenseur pour l’Échafaud, een concert + lezing over Miles Davis’ modale jazz periode, waarbij zij vertelde over de ontstaansgeschiedenis van de film en de muziek. Zij manoeuvreert naar eigen zeggen tussen traditie, trend en tijdloosheid en omringt zich altijd met fantastische musici, die haar daarin volgen.

Ellister van der Molen en Bob Wijnen dompelden zich in 2019 onder in de stad waar de jazz zijn oorsprong heeft: New Orleans. Met hun hammondjazz-formatie ‘RED’ speelden zij een tribute aan de levende jazztraditie daar.
Women of the Blues is het logisch vervolg op deze reis naar oorsprong en essentie. En juist de dames die de blues groot gemaakt hebben (oa Mamie Smith, Ma Rainey, Clara Smith, Ethel Waters, Bessie Smith) krijgen extra aandacht in deze intieme setting, waar blues-specialist Cok van Vuuren aanschuift op gitaar.

Line-up:
Ellister van der Molen Trompet
Bob Wijnen Keys
Cok van Vuuren gitaar

Adres: Galerie ArtiBrak – Herenstraat 76 Voorburg

Afgelopen concerten

Zaterdag 8 april | 12:00 – 13:00 | WRKSHOP | Rozier/van der Molen Quintet ft. Lizzy Ossevoort

Zaterdag 20 mei | 15:30 – 18:00 | Brugman Art | TOINE 

Zaterdag 10 juni | 15:30 – 18:00 | The Soulmates ft. Baer Traa, Alexander Beets en Robin Koerts 

Zaterdag 8 april 12:00 | Rozier/van der Molen Quintet ft. Lizzy | WRKSHOP

Op zaterdag 8 april is om 12:00 de aftrap van Jazzclub Voorburg in WRKSHOP. Van 12:00 – 13:00 speelt het Rozier/van der Molen Quintet ft. Lizzy Ossevoort swingende muziek voor u. 

Line-up:
Rolf Delfos – sax
Ellister van der Molen – sax
Lizzy Ossevoort – vocals
Baer Traa – piano
Marius Beets – double bass
Sven Rozier – drums

Adres Van de Wateringelaan 1b, 2274 CA Voorburg

Voor dit concert wordt er samengewerkt met WRKSHOP. Tijdens dit concert kunt een donatie doen. 

Wrkshop is a space for connection, a place to focus and to spark inspiration. ​

Since the launch of the space Joosty and Hannah are proud to have built a thriving weekly run club, an ever expanding group of passionate individuals who regularly co-work in the space, delicious community lunches, and a seasonal pop up market. 

Hannah and Joost come from a combined 30 years at Nike where they specialised in strategy and marketplace growth. Now they enjoy the use of their inspirational space whilst continuing their speciality on a freelance basis. Wrkshop for them also represents a Marketplace Positioning Agency, supporting brands to enter the European marketplace with clarity, style and commercial results. 

Zaterdag 20 mei | 15:30-17:30 | TOINE | Brugman Art

Waar de één TOINE kent als innemende singer-songwriter, kent de ander hem als virtuoze blues- en jazz gitarist met een diepe, energieke groove. De natuurlijke manier waarop TOINE deze werelden met elkaar weet te combineren, maakt hem uniek! De muziek is pop maar met invloeden van zijn roots. De Leidschendamse muzikant mag Candy Dulfer tot zijn fans rekenen: “TOINE is te gek! Hij speelt en zingt fantastisch. Ik ben zo blij dat hij nu met zijn eerste EP komt! Een multitalent met soul, durf en veel passie!”

Gitarist en zanger TOINE, gevestigd in Den Haag, is een ‘selfmade’ muzikant. Zijn sfeervolle soundscapes en ritmische nummers zorgen ervoor dat hij al jaren optreedt op podia en evenementen in binnen- en buitenland. TOINEs passie en diepgewortelde nieuwsgierigheid naar magnetiserende melodieën resulteerde in het unieke en betoverende geluid dat hij nu de zijne mag noemen, waardoor hij zijn publiek elke keer dat hij op het podium staat kan raken. “Ik wil puur en authentiek zijn in het licht om het leven van mensen te raken, te inspireren en te troosten.” Met zijn vlotte stem en zijn strakke gitaarwerk combineert TOINEs muziek een magisch popgeluid met subtiele jazz- en funk-invloeden.

Het concert start om 15:30 uur en een kaartje kost €10,- en kan besteld worden via www.voorburgjazz.com Ook kan bij Brugman Art zelf aan de deur een ticket gekocht worden.

Line-up:
Toine Scholten
Rein Godefroy
Udo Pannekeet
Niek de Bruijn

Zwartepad 7, 2271 BT Voorburg

Za 10 juni 15:30-17:30 | The Soulmates ft. Alexander Beets, Baer Traa en Robin Koerts | Hoeve Essesteijn

The Soulmates is een band bestaande uit topmusici. Zij brengen op een smaakvolle manier een divers en uitgebreid repertoire ten gehore.Niet alleen spelen The Soulmates swingende dansmuziek zoals jazzstandards uit het American Songbook maar ze schakelen ook moeiteloos over naar bekende soul en motown classics. Voor deze editie hebben ze speciale gasten uitgenodigd: Alexander Beets, Robin Koerts en Baer Traa.

Het concert start om 15:30 uur en een kaartje kost €10,- en kan besteld worden via www.voorburgjazz.com Ook kan bij Hoeve Esseteijn zelf aan de deur een ticket gekocht worden.

Line-up:
Baer Traa
Alexander Beets
Ellister van der Molen
Robin Koerts
Sven Rozier

Hoeve Essesteijn
Essepad 6, 2272 JS Voorburg
https://www.hoeve-essesteijn.nl